http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://www.osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

ВИДЕО ЧЕСТИТКА ЗА ЈУБИЛЕЈ ШКОЛИ ЛИЦЕЈ 5 ИЗ ДОЛГОПРУДНОГ

 

          

Крајем октобра 2017. године ученици и наставници Лицеја бр.5 из Долгопрудног (Русија) свечано су прославили свој јубилеј, 80 година од оснивања школе. Том приликом нашим пријатељима из Русије, са којима сарађујемо три године и са којима смо се дружили у јануару на школској слави, послали смо видео-честитку. На тај начин смо се заједно подсетили на дане дивног дружења, изразили нашу најдубљу захвалност и упутили најсрдачније честитке за њихов јубилеј.

Овај видео заједнички су припремили наставници ТО, музичке културе и руског језика: Д.Тепић, Љ.Најданов и Д.Нинков. Уживајмо сви заједно и надајмо се продужетку ове дивне сарадње наших школа!

                                                                                                             Извештај припремила

                                                                                                                             Д. Нинков

Видео честитка ОШ "Свети Сава" школи Лицеј 5 за 80г. јубилеј

 

EВРОПСКО СЕЛО 2017. ГОДИНЕ

 

 

Као и сваке године град Зрењанин је био домаћин манифестације под називом Европско село.Културни догађај је био организован 05.05.2017. године у старој спортској хали у Карађорђевом парку у Зрењанину. Поред свих школа са територије Општине Зрењанин која су традиционално представљале поједине Европске државе, њихове знаменитости и обичаје манифестација је привукла и велики број гостију. Наша школа је добила задатак да представи Португалију. У припреми је учествовао велики број ученика и наставника који су се својски потрудили да се што боље представимо. Ево и неколико фотографија са поменутог догађаја.

                                                                                                                       Припремио

                                                                                                                       Драган Тепић

 

И ОВОГ ПРОЛЕЋА СМО УЖИВАЛИ У ЛЕПОТАМА СРБИЈЕ

 

 

У априлу 2017. године ученици петог и шестог разреда су реализовали једнодневно путовање у Ваљево, а ученици седмог и осмог разреда дводневно путовање у Орашац и Аранђеловац.

Опширније: И ОВОГ ПРОЛЕЋА СМО УЖИВАЛИ У ЛЕПОТАМА СРБИЈЕ

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА-ОКРУЖНИ НИВО

Поново је наша школа 01. априла 2017. године била домаћин и Окружног такмичења из књижевности - Књижевна олимпијада. Ево прелиминарних резултата такмичења ( кликнути на опширније).

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА 2016/17. – Окружни ниво

Опширније: КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА-ОКРУЖНИ НИВО

 

ШКОЛА ПРИЈАТЕЉСТВА У СТАЈИЋЕВУ-ПОД ОКРИЉЕМ БЕЛОГ АНЂЕЛА

Од 25-29 јануара ове године наша школа била је домаћин гостима из Русије,из града Долгопрудни у московској области.Група деце узраста 10-13 година из Лицеја бр.5 и верске школе при храму св.Георгија Победоносца дошла је са својим наставницима,вероучитељима-Маријом Н.Козловом и Татјаном А-Серјогином да заједно са нама обележи Савиндан,да се друже са нашим ђацима и боље упознају.

Опширније: ШКОЛА ПРИЈАТЕЉСТВА У СТАЈИЋЕВУ-ПОД ОКРИЉЕМ БЕЛОГ АНЂЕЛА

 

НАШ ХОР У РУСКОМ ДОМУ

Београдска асоцијација професора руског језика при Друштву слависта Србије и Руски центар науке и културе организовао је 16.12.2016. новогодишњи концерт ученика београдских школа под називом „Умом Русију не можеш да схватиш“. Главни циљ овог концерта је промовисање руског језика, културе и уметности. Он омогућује ученицима у Србији који уче руски језик да испоље свој таленат и искажу љубав према овој земљи.

Ове године хор наше школе имао је част и задовољство да учествује на овом концерту као гост. Професор музичке културе Љиљана Најданов припремила је у сарадњи са професором руског језика Десанком Нинков композицију „И то је све“ („Всего-то навсего“) Ирине Денисове. Хор наше школе је својим учешћем потврдио да се и у нашој средини популарише руски језик, руска култура и уметност. Све у свему, леп културни догађај за нашу школу, колектив и ученике. Достојно смо представили нашу школу и лепо се дружили у Руском дому, који је био препун наставника; родитеља и деце.

Захваљујемо се директору школе Зорани Медић, колегама и свима који су подржали и омогућили наступ нашег хора у Београду.

Извештај припремила

Десанка Нинков

 

БИЛИ СМО У БЕОГРАДУ

5.децембра 2016. освануо је диван сунчан дан када се пун аутобус ученика од петог до осмог разреда који похађају наставу Грађанског васпитања упутио за Београд. Обилазак нашег главног града отпочели смо посетом Народне скупштине Србије,што је оставило посебан утисак на све присутне. После смо се упутили у Музеј Народне банке Србије из кога смо сви изашли носећи новчаницу са властитим ликом . Музеј Николе Тесле је био посебно упечатљив, посебно у оном делу где су ученици учествовали у неким експериментима. Свратили смо и до Саборне цркве, обишли Храм Светога Саве,а на крају обишли и аеородром „Никола Тесла". На крају,пут нас је нанео и на Маракану, где су посебно уживали страствени навијачи ФК „Црвена звезда".Ово је био дан за памћење.

 

Page 1 of 7

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates